Академия TMS
TMS Ukraine Всі контакти м. Київ, пр. Перемоги 62-Б, оф. 2Б
+380 50 419 6912 info@tms-ua.com

ISO 37001

Підраховано, що в усьому світі щороку переходять із рук до рук понад 1,5 трильйона доларів хабарів. Крім негативного економічного впливу, хабарництво також впливає на суспільство, оскільки воно підриває довіру, веде до несправедливості, створює нерівність і пригнічує мотивацію. ISO приєдналася до глобальної боротьби з хабарництвом, розробивши ISO 37001, міжнародний стандарт, який визначає вимоги до системи управління протидією хабарництву (ABMS).


Бажаєте дізнатись вартість ISO 37001?

Заповніть заявку та відправте на info@tms.ua. Після відправки, наші спеціалісти зв’яжуться з Вами.


Що таке ISO 37001?

Опублікований у 2016 році як стандарт системи менеджменту типу A (MSS), ISO 37001 визначає вимоги та надає посібник зі створення, впровадження, моніторингу, обслуговування та постійного вдосконалення ABMS.

ABMS, заснована на ISO 37001, призначена для допомоги організаціям у ефективному запобіганні та виявленні хабарництва та реагуванні на нього. Інші форми корупції, такі як шахрайство, не охоплюються стандартом. Вимоги стандарту є спільними та застосовні до всіх організацій, незалежно від їх типу, розміру та сектора (державний, приватний чи некомерційний). Крім того, ISO 37001 може використовуватися для боротьби з хабарництвом з боку організації або організації, а також з прямим і непрямим хабарництвом.

ISO 37001 слідує структурі високого рівня (HLS) і поділяє загальну термінологію з іншими стандартами на системи менеджменту, розробленими ISO. Це означає, що ABMS може бути створена як автономна система управління, бути частиною загальної системи управління відповідністю на основі ISO 37301 або інтегрована з іншими системами управління на основі таких стандартів, як ISO 37002, ISO 9001 та ISO 45001.

Переваги ISO 37001 для організацій

Впровадження ABMS на основі ISO 37001 може бути хорошим стратегічним рішенням, що демонструє відданість організації ефективному запобіганню, виявленню хабарництва та реагування на нього. Організації, які прагнуть створення ефективної ABMS, повинні будуть продемонструвати свою відданість запобіганню хабарництва шляхом розробки політик, процедур та засобів контролю, які сприяють зниженню ризиків хабарництва. Проте вимоги ISO 37001 є загальними; отже, організації матимуть достатньо свободи для створення системи ABMS, яка найкраще відповідає їхнім потребам.

Деякі з переваг, які організації отримали від впровадження ABMS на основі ISO 37001, включають:

  • Поліпшена здатність виявляти та запобігати хабарництву, яке здійснюється організацією або організацією, та реагувати на них.
  • Можливість сертифікувати СББ шляхом проходження оцінки відповідності акредитованим органом за оцінкою відповідності.
  • Створення процесів, які дозволяють проводити належну перевірку перспективного персоналу та ділових партнерів
  • Можливість зробити свій внесок у глобальну боротьбу з хабарництвом
  • Можливість формувати, покращувати чи трансформувати культуру організації
  • Поліпшена здатність реагувати, пом’якшувати та усувати наслідки у разі хабарництва.

У деяких юрисдикціях наявність внутрішнього механізму вирішення питань хабарництва може знизити штрафні санкції у разі правопорушень.

Заповніть форму нижче і ми з Вами зв’яжемось!

Найпоширеніші питання:

Хто може використовувати ISO 37001?

Які основні елементи системи управління за стандартом ISO 37001?

Скільки часу зазвичай потрібно для впровадження системи управління за ISO 37001?

Як оцінюється ефективність системи управління за ISO 37001?

Як відбувається процес сертифікації за ISO 37001?

Відвідайте наш блог

Компанія TMS Ukraine запрошує відвідати безкоштовний вебінар на тему: Антикорупційна система управління в відповідності до ISO 37001.

Роль Міжнародної організації зі стандартизації полягає у сприянні міжнародній координації та стандартизації міжнародних стандартів. Спрощуючи міжнародні стандарти, вони сприяють розвитку організацій, які працюють відповідно до стандарту…