Академия TMS
TMS Ukraine Всі контакти м. Київ, пр. Перемоги 62-Б, оф. 2Б
+380 50 419 6912 info@tms-ua.com

ISO 14001 – Система екологічного менеджменту

Розробка та впровадження системи управління навколишнім середовищем ISO 14001 допомагає підприємствам покращити їхні екологічні показники. Це досягається шляхом більш ефективного використання ресурсів та зменшення витрат. Крім того, це дозволяє отримати конкурентну перевагу, заслужити довіру партнерів, споживачів та контролюючих органів.

Але, для багатьох екологія – це дуже віртуальне поняття, яке не пов’язане з бізнесом, не пов’язане з прибутком і, що найголовніше – НА НАШ ВІК ВИСТАЧИТЬ.


Бажаєте дізнатись вартість ISO 14001?

Заповніть заявку та відправте на info@tms-ua.com. Після відправки, наші спеціалісти зв’яжуться з Вами.


Чи так це?

Багато хто розглядає Систему екологічного менеджменту, скоріше, як неминуче зло, ніж будь-який інструмент для вдосконалення. Це пов’язано і з відсутністю дієвої системи мотивації для впровадження та відсутність правильного роз’яснення важливості та корисності даного стандарту.

Основною проблемою низької зацікавленості в розвитку використання стандарту є відсутність чіткого бачення його зв’язку з економічною складовою бізнесу, тобто його корисності з точки зору ФІНАНСІВ.

Вихід нової версії стандарту ISO 14001, в певній мірі, може допомогти менеджменту зацікавитися в доцільності його впровадження. У чому особливості цієї нової версії?

По-перше, зроблено крок на шляху до можливості інтеграції даного стандарту з іншими управлінськими стандартами. Стандарт має єдину структуру з іншими стандартами – 10 ідентичних пунктів для всіх стандартів.

По-друге, центральне місце в даній структурі займає ризик-менеджмент. Інструмент, який повинен об’єднати всі управлінські стандарти шляхом використання однакового підходу до ідентифікації і боротьбі з ВТРАТАМИ. І тут, як раз і проявляється ЕКОНОМІЧНА складова цього інструменту. Оскільки ми наочно можемо побачити ВАРТІСТЬ ВТРАТ через прояви ЕКОЛОГІЧНИХ небезпек і ризиків. Крім цього, при використанні єдиного механізму ідентифікації та управління ризиками ми можемо побачити взаємозв’язок впливу різних аспектів різні види діяльності та процеси. Знову ж, скільки вже було розказано про процесний підхід. Але, на жаль, він дуже рідко використовується як інструмент для фінансового аналізу та моніторингу.

Наша Компанія пропонує принципово новий підхід до даного інструменту, а саме, шляхом впровадження ризик-менеджмента, визначення та управління екологічними небезпеками і ризиками та отримання додаткової економічної вигоди.

Заповніть форму нижче і ми з Вами зв’яжемось!

Відвідайте наш блог

ISO 14001 – це стандарт міжнародної організації по стандартизації, який встановлює вимоги до системи управління навколишнім середовищем. Цей стандарт визнаний всесвітньо як основний засіб для керування впливом підприємств на навколишнє середовище…