Академия TMS
TMS Ukraine Всі контакти м. Київ, пр. Перемоги 62-Б, оф. 2Б
+380 50 419 6912 info@tms-ua.com

Як узгодити цілі сталого розвитку з ефективністю вашого бізнесу

Ви шукаєте способи узгодити ціль розвитку з ефективністю свого бізнесу? Ось як компанії можуть використовувати ЦСР для стимулювання змін, вбудовуючи їх у корпоративні стратегії.

У 2015 році набір із 17 цілей і 169 завдань, відомих як «Цілі сталого розвитку», почав служити «схемою досягнення кращого та більш сталого майбутнього для всіх». Цілі були встановлені Організацією Об’єднаних Націй як глобальний заклик до дій, щоб допомогти викорінити бідність, захистити навколишнє середовище та гарантувати, що кожен живе в мирі та процвітанні до 2030 року.

Навіщо узгоджувати ефективність бізнесу з ЦСР?

Для власників сталого бізнесу ці ЦСР функціонують як набір принципів, які можна використовувати для оцінки та управління соціальними, економічними та екологічними ризиками, а також покращуючи їхній бренд, репутацію та стратегічне позиціонування на сучасних глобальних ринках.

Насправді, згідно з дослідженням KPMG про звітність щодо ЦСР у 2018 році, 84% провідних компаній визначили ЦСР, які найбільше стосуються їхнього бізнесу. Простіше кажучи, екологічно свідомі компанії та організації можуть використовувати Цілі розвитку як вкрай необхідний інструмент для передачі ефективності, взаємодії з різними зацікавленими сторонами та створення цілей і заходів.

Цілі розвитку також стають все більш важливими для інвесторів, які повинні виконувати свої фідуціарні зобов’язання, беручи до уваги суттєві точки зору ESG (екологічні, соціальні та управлінські). У звіті Комісії з питань бізнесу та сталого розвитку «Кращий бізнес, кращий світ » зазначено, що бізнес-моделі, пов’язані з ЦСР, можуть відкрити можливості вартістю до 12 трильйонів доларів США та збільшити зайнятість на 380 мільйонів робочих місць до 2030 року.

Як узгодити свій бізнес із ЦСР

Визнайте ЦСР і включіть відповідні цілі у свою щоденну бізнес-діяльність

Дізнатися більше про кожну з ЦСР, відповідні цілі та KPI – це перший крок, який компанії повинні зробити на шляху до ЦСР, щоб зрозуміти, як ці елементи прямо чи опосередковано пов’язані з їхньою щоденною діяльністю.

Наприклад, Schneider Electric використала п’ять мегатрендів клімату, циркулярної економіки, етики, здоров’я та справедливості та розвитку, щоб пов’язати діяльність своєї компанії з усіма 17 цілями.

Розставте пріоритети

Підприємства повинні вивчити, які цілі ЦСР матимуть найбільший вплив з точки зору ризику чи можливостей у середньостроковій та довгостроковій перспективі, а також які цілі організація може допомогти досягти. Хоча деякі компанії можуть внести свій внесок у досягнення всіх 17 цілей, важливо точно визначити ресурси та часові рамки. Іншими словами, краще починати з тих цілей, які справляють найбільший вплив.

Встановіть свої цілі ЦСР

Компанії часто вже мають цілі та ініціативи, на яких вони можуть спиратися, розробляючи свою стратегію ЦСР. Багато фірм, які дотримуються науково обґрунтованих цілей (SBT), використовують свої перевірені цілі для відстеження прогресу на шляху до ЦСР 7 і 13, які зосереджуються на доступній і чистій енергії та діях у сфері клімату відповідно. Наприклад, Unilever чітко окреслив зв’язок між своїми цілями щодо позитивного викиду вуглецю та різними програмами, такими як RE100 і SBT, а також те, як вони підтримують відповідні ЦСР.

Процес інтеграції

Компанії повинні включити ці цілі в поточну стратегію, беручи до уваги бізнес-моделі, процедури закупівель і досліджень і розробок, а також реформи ланцюга постачання, щоб зробити план ЦУР стійким і успішним. 

Ви можете знайти сфери, у яких ваш бізнес може спиратися на поточні зобов’язання та проекти, щоб зробити позитивний внесок у досягнення ЦСР, змінивши стратегію сталого розвитку для досягнення як бізнес-цілей, так і ЦСР.

Щоб дослідити, як деякі з поточних проектів впливають на ЦСР, Novo Nordisk співпрацювала з Університетом Вашингтона та Лі та створила інтерактивну графіку, що ілюструє ці відносини.

Звітність

Заявіть про свою підтримку ЦСР на своєму веб-сайті, у річних звітах та інших комунікаційних матеріалах. Це сприяє прозорості діяльності та відкритості для різноманітних внутрішніх і зовнішніх зацікавлених сторін.

Наприклад, використовуючи EcoStruxureTM Resource Advisor , всесвітнє хмарне рішення, компанія Nilfisk, видатний виробник комерційного обладнання для прибирання, змогла зібрати, упорядкувати та відобразити дані сталого розвитку, необхідні для звіту про КСВ, відповіді CDP та відповідності ЄС закони енергоефективності. Інструмент слугував місцем для залучення внутрішніх зацікавлених сторін.

Розробляються численні корисні інструменти, щоб допомогти підприємствам краще зрозуміти, як вони можуть сприяти досягненню ЦСР комплексним чином (див. інструменти нижче).

На завершення: узгоджуйте ціль розвитку з показниками свого бізнесу

Якщо ви хочете активно сприяти розширенню економічних можливостей і викоріненню бідності, просувати екологічне управління та сприяти вирішенню транскордонних глобальних викликів, висвітлених Цілями сталого розвитку ООН, тоді цілком логічно узгодити ваші ЦСР із результатами вашого бізнесу.

Можливості як досягти комерційного успіху, так і вирішити деякі з найнагальніших проблем нашого часу не повинні перешкоджати іншим. Подумайте, як ваша компанія може зробити чистий позитивний вплив на одну чи декілька ЦСР, використовуючи ваші основні компетенції. Це призведе до реальних змін і посилить ваш бренд.