Академия TMS
TMS Ukraine Всі контакти м. Київ, пр. Перемоги 62-Б, оф. 2Б
+380 50 419 6912 info@tms-ua.com

Як отримати сертифікат ISO 9001?

Ви отримаєте сертифікат ISO 9001 за п’ять кроків: підготовка, документація, впровадження, внутрішній аудит і, нарешті, сертифікація.

Зміст

Сертифікація за стандартом ISO 9001 – це чудовий спосіб підтримати та розвинути свій бізнес завдяки дотриманню світових стандартів якості. Щоб дізнатись більше про етапи, як проходить процес сертифікації та скільки часу він займає, продовжуйте читати.

Підготовка

Існує три способи підготовки до сертифікації ISO .

Кожен з них має свої сильні та слабкі сторони, хоча один з них пропорційно кращий за два інших. Ось ці три підходи:

  • Внутрішній
  • Практичний консультант
  • Зовнішній консультант

Внутрішній підхід

Внутрішній підхід означає, що ваша компанія збирається провести весь процес сертифікації самостійно, без сторонньої допомоги. Це означає, що ваша компанія проводить дослідження, впроваджує відповідні зміни в політику та структуру, а також виконує перевірку.

Це найповільніший з трьох підходів, але він ідеально підходить для невеликих компаній, які мають унікальну внутрішню офісну культуру, що погано реагує на зовнішній вплив.

Він також має найвищу ймовірність збереження сертифікації після її отримання, оскільки вже існує система стримувань і противаг, яка гарантує дотримання стандартів.

Незалежний консультант

Практичний консультант – це експерт з сертифікації ISO 9001, якого ви наймаєте для роботи у вашій компанії. Він відповідає за те, щоб ваша компанія відповідала стандартам сертифікації ISO 9001. Цим і займається TMS Ukraine. Це найшвидший до отримання сертифікату ISO 9001.

Сертифікація за стандартом ISO 9001 набагато простіша, ніж багато хто очікує. Якщо раніше вимагалася додаткова документація, то зараз основна документація, необхідна для подачі заявки, така ж, яку ви подаєте в будь-якій бізнес-пропозиції.

Документація

Написання документації може бути важливою частиною процесу подання заявки. Щоб допомогти вам з 90% документації, ми рекомендуємо використовувати шаблон посібника з якості.

Шаблон містить все необхідне для документації за стандартом ISO 9001 – політику якості, сферу застосування, процедури, які ви плануєте впровадити, блок-схеми, цілі, інструкції для співробітників і додаткові форми, які можуть знадобитися для сертифікації за стандартом ISO 9001.

Найважливіше, про що слід пам’ятати, складаючи заявку на сертифікацію, – це те, що вона має бути написана для вашої компанії, з урахуванням її потреб та обставин. Якщо ви хочете, щоб текст був чітким і зрозумілим, намагайтеся бути якомога детальнішим. Форматуючи макет, зробіть його доступним і легким для читання.

Впровадження

Кожен з пунктів ISO 9001 повинен бути розглянутий і задокументований.

Ось де дійсно допоможе план проекту ISO 9001.

  1. Вище керівництво повинно забезпечити наявність ресурсів і фінансів для підтримки СМЯ
  2. Придбайте та прочитайте копії стандартів ISO 9000:2015 та ISO 9001:2015
  3. Ознайомити ключовий персонал з вимогами ISO 9001:2015
  4. Проведіть аналіз прогалин у вашій поточній системі менеджменту
  5. Проведіть 1-й наглядовий аудит системи менеджменту та оберіть орган з сертифікації
  6. Розпочати роботу над усуненням виявлених прогалин
  7. Визначте стратегічний напрямок розвитку вашої компанії
  8. Визначте та повідомте політику, цілі та показники результативності у сфері якості
  9. Впровадити допоміжні процеси та процедури
  10. Виберіть зовнішніх провайдерів навчання та розпочніть навчання внутрішніх аудиторів
  11. Проведіть 2-й управлінський огляд та внесіть зміни до шаблону настанови з якості
  12. Розпочати внутрішній аудит (ISO 9001:2015, п. 9.2)
  13. Впровадити коригувальні дії з Кроку 12
  14. Провести 3-й перегляд з боку керівництва
  15. Провести перевірку готовності до 1-го етапу аудиту
  16. Орган сертифікації 1-й етап аудиту. Врахувати результати аудиту 1-го етапу
  17. Аудит Органу сертифікації 2-го етапу. Врахувати результати 2-го етапу аудиту
  18. Орган з сертифікації перевіряє та закриває результати 2-го етапу аудиту та видає сертифікат

Внутрішній аудит

Внутрішній аудит є важливим і водночас простим елементом процедури сертифікації за стандартом ISO 9001. Внутрішні аудити проводяться спочатку під час процесу сертифікації, а потім періодично після нього.

Ви можете найняти субпідрядника для проведення аудиту, але заохочується проведення аудиту власними силами.

Внутрішній аудит також може бути чудовим способом навчити ваших співробітників процедурам впровадження. Розуміючи, яким саме очікуванням має відповідати певний процес або система, працівники матимуть більш глибоке розуміння цього процесу.

Ще одна позитивна риса етапу внутрішнього аудиту в процесі подання заявки полягає в тому, що його не потрібно завершувати за один раз. Ви можете розбити процес внутрішнього аудиту на різні частини та дні, залежно від відділів, якщо ви хочете спочатку охопити певну процедуру впровадження тощо.

Сертифікація

Останнім кроком є сертифікація.

Для цього ви обираєте аудитора з сертифікації ISO. Він відвідає вас і проведе 2-етапний сертифікаційний аудит ISO, щоб перевірити, чи дотримуєтесь ви стандартів ISO. Якщо він пройде успішно, ви отримаєте сертифікат.

Після отримання сертифікату ISO 9001 переконайтеся, що ви не послабили свої обов’язки. Аудитор буде продовжувати приходити один або два рази на рік. Якщо ви опуститеся нижче стандартів, ваш сертифікат буде анульовано.

Скільки часу потрібно, щоб отримати сертифікат ISO 9001?

Якщо ви підготувалися належним чином, прочитали необхідну літературу та оформили документи, а всі ваші співробітники доклали максимум зусиль під час процесу впровадження, сертифікація займе від трьох до шести місяців.

Як забезпечити довгостроковий успіх за допомогою ISO 9001

  • Вивчайте стандарти, а не просто дотримуйтесь їх
  • Прагніть до постійного вдосконалення
  • Готуйтеся до того, що це займе не менше 6 місяців, не поспішайте

Ми рекомендуємо при створенні плану проекту орієнтуватися на шість місяців. Хоча легко бути надмірно нетерплячим і хотіти поспішати з сертифікацією, пам’ятайте, що вивчення стандартів, чому вони існують, аудит поточних процедур і впровадження нових процесів є невід’ємною частиною отримання сертифікату ISO 9001. Сертифікація ISO повинна бути довгостроковою, а не короткостроковою метою.